Acoperisuri

Montaj Acoperis Constanta

montaj acoperis ConstantaAxal Group ofera solutii si servicii complete in ceea ce priveste acoperisul (invelitoarea) locuintei dumneavoastra.

Parte importanta din componenta unei locuinte, acoperisului trebuie acordata atentia maxima, incepand cu proiectarea pana la intretinerea acestuia.

  • Executam sisteme complete de acoperisuri – “la cheie”;
  • Proiectam şi executam sisteme de dulgherie;
  • Realizam şarpante;
  • Reparam şarpante – partial sau integral.
  • Consolidăm şarpante vechi.

Axal Group va ofera servicii complete pentru acoperisul dvs. De la proiectare pana la finisare cu tigla metalica sau tigla ceramica.

Montaj acoperis Constanta.

Tigla ceramica e grea…

Fabricata din argila amestecata cu apa, uscata la aer si arsa in foc, a rezistat pe piata invelitorilor si continua sa o faca datorita faptului ca poate fi folosita pentru orice fel de acoperis (nou sau refacut). Mediul inconjurator are o influenta redusa asupra lor, datorita rezistentei mecanice mari (poate suporta greutatea zapezii sau a ghetii), rezistentei la foc, inghet, acizi (ploaie), baze (murdarie), materiale alcaline si radiatii ultraviolete. Printre calitati mentionam si faptul ca nu are emisii poluante, asigura o aerisire buna, permite evacuarea vaporilor de apa si are o durata de viata de pana la 150 de ani.

Montarea acestui tip de tigla este realizata pe sipci orizontale, iar datorita greutatii ei (pana la 5 kg/bucata), capacitatea portanta a sarpantei trebuie sa fie mare. Nu trebuie neglijate nici accesoriile, respectiv tiglele de coama (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare. Sistemele de strapungere a acoperisului asigura solutii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucatariei sau grupului sanitar. Gama variata de modele si culori in care puteti gasi pe piata tiglele ceramice, poate satisface si cele mai exigente pretentii, oferind locuintei dumneavoastra un aspect placut care sa va reprezinte.

…iar tigla metalica e usoara

Rezistenta si greutatea mica fac din tigla metalica un concurent acerb in “lupta” pentru cea mai buna invelitoare. Fiind usoara (aproximativ 4,5 kg/mp) si datorita unui sistem eficient de prindere, poate fi montata pe sarpante cu capacitati portante mai mici, in acest fel contribuind substantial la diminuarea costurilor cu structura de rezistenta. Fixarea este realizata cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, rezultand o invelitoare cu un grad ridicat de etanseitate. Durata lor de viata poate depasi 50 de ani.

Acest tip de invelitoare este fabricat din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii. Cateva dintre accesoriile necesare montarii invelitorii sunt: coama profilata, garnitura de coama, bordura fronton, inchiderea la perete, banda hidroizolatoare, buretele expandat, dolia, parazapezile, suruburile de fixare. Montajul tiglei metalice se face pe rigle suport de dimensiuni minime 35 x 50 mm, din lemn uscat, amplasate perpendicular pe rigle verticale de 20 x 40 mm. Distanta dintre riglele suport este de 40 cm. La montarea acestora este necesar sa se respecte suprafata lor plana cu abateri de maxim 1 cm. Pentru impregnarea partilor acoperisului din lemn se folosesc numai substante care nu ataca invelitoarea su nici folia. Fixarea tiglelor metalice se poate incepe atat din partea stanga, cat si din partea dreapta a acoperisului. Este important ca prima fasie de invelitoare sa fie fixata perpendicular pe muchia de jgheab, deoarece o eroare in aceasta etapa de montaj poate afecta aspectul general al acoperisului. Pentru ajustarea placilor, fixarea de structura, imbinarea elementelor care compun acoperisul, este necesar sa se foloseasca uneltele potrivite: foarfece manual sau electric pentru tabla, surubelnita cu turatie variabila, fiind interzisa folosirea polizorului unghiular.

Daca doriti sa refaceti acoperisul vechi sau sa montati o invelitoare peste sarpanta unei case de vacanta ori cabane din lemn noi, veti descoperi ca aceasta varianta este utila si avantajoasa. Dintre toate materialele folosite pentru invelitori, tabla imbina cel mai bine calitati precum: rezistenta, flexibilitatea, eleganta, greutatea redusa si usurinta de montare.

Tiglele din beton

Acestea sunt produse din amestec de materii prime naturale precum: nisip de cuart spalat si sortat, ciment si coloranti pe baza de oxizi de fier, amestec dozat in proportii variate. Au o absorbtie mica de apa, ceea ce influenteaza pozitiv durata de viata a materialului, dupa turnare ele aflandu-se intr-un proces continuu de intarire, care dureaza aproximativ 80 de ani. “Viata” tiglelor din beton depaseste, de obicei, 100 de ani. Garantia acordata de producatori este, in general, de 30 de ani. Gama de culori e variata. Rezistenta deosebita a materialului face din tigla de beton unul dintre cele mai bune materiale de invelitori. Sunt mai grele decat tiglele ceramice.

Sindrile si membrane bituminoase

Sunt la fel de bine utilizate atat pentru acoperirea cladirilor comerciale si industriale, cat si a imobilelor de locuinte, case de vacanta sau simple constructii utilitare cum ar fi garaje, ateliere, cabane, umbrare de gradina. Aceste tipuri de invelitori se gasesc fie sub forma de placi ondulate impregnate cu bitum, fie sub forma de placi bituminoase tip sindrila. Datorita calitatilor pe care le indeplinesc (rezistenta, flexibilitate, elasticitate), invelitorile bituminoase se utilizeaza la acoperirea unei game diverse de constructii. Greutatea lor mica nu implica o structura grea a sarpantei, permitand o instalare simpla si rapida chiar si pe un acoperis vechi, deja protejat de o membrana inca in buna stare. Compozitional, sunt realizate din bitum armat cu fibra de sticla, culoarea fiind determinata de varietatea granulelor ceramice.
Firma noastra a montat peste 10.000 de mp de invelitori, portofoliu alcatuit din mansardari blocuri, sedii de firma, spalatorii auto, pensiuni, hale de productie, imobile persoane fizice.